Hybride warmtepomp

Warmtepomp

Je huis duurzaam verwarmen met minder aardgas: dat kan met een hybride warmtepomp. Hij werkt samen met je cv-ketel op gas en is een goede tussenstap naar een vol-elektrisch huis. Je CO2-uitstoot door verwarming en warm water daalt met zo’n 20 procent. Nog 2 pluspunten: je kunt nu subsidie krijgen voor de warmtepomp én je energierekening gaat omlaag!

De hybride warmtepomp werkt op stroom. Je koppelt hem aan je cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van de warmte in huis. De cv-ketel springt bij als het buiten heel koud is en zorgt voor het warme water in de badkamer en keuken. Je kunt de warmtepomp aansluiten op je huidige cv-ketel of op een nieuwe ketel. Heeft jouw huis overal iets van isolatie (in dak, gevel én vloer) en dubbel glas? Dan kun jij meteen aan de hybride warmtepomp!

Naast de hybride warmtepomp zijn er ook de volledige warmtepomp en de ventilatiewarmtepomp. Weten wat voor jou het beste systeem is? Porskamp Installatietechniek adviseert je hier graag over.

Weten of een warmtepomp iets voor jou kan zijn?

Heb je een storing? Dat is vervelend. Ook dan kun je rekenen op Porskamp Installatietechniek. Onze storingsdienst staat 24 uur per dag, 7 dagen per week met raad en daad voor je klaar.

Hoe een warmtepomp werkt

Schematische werking hybride warmtepomp

Een warmtepomp bestaat uit een circuit waarin vloeistof wordt rondgepompt. Onder druk onttrekt de vloeistof warmte aan de lucht, zodat dit verdampt. Dit komt vervolgens terecht in de waterleidingen van het verwarmingssysteem alwaar het condenseert en zorgt voor de verwarming in huis. 

Kort samengevat

Met een warmtepomp verwarm je op een duurzame manier je woning. In vergelijking met traditionele verwarmingssystemen die werken op fossiele brandstoffen, daalt het gasverbruik met gemiddeld 50%. Dit is beter voor het milieu, omdat je minder CO2 uitstoot. Dit levert ook een aanzienlijk lagere energierekening op.

Meer weten over de hybride warmtepomp

Ben jij ook zo klaar met de dagelijkse reistijden?

Wij zoeken een E+W monteur, dus ben jij klaar met de dagelijkse reistijden?
Wil jij lekker in de regio Lichtenvoorde aan het werk?
Klik voor deze of één van onze andere vacatures op de button