PV-zonnepanelen

Zonnepanelen zijn klimaatvriendelijk en winstgevend. Met zonnepanelen op je dak wek jij je eigen duurzame stroom op. De prijs die je betaalt voor zonnepanelen en het leggen hiervan, is de afgelopen 10 jaar met zo’n 50% afgenomen. De combinatie met een hybride warmtepomp zal je helpen de energierekening fors fors verder te verlagen.

Er komt wel wat CO2 vrij bij de productie van zonnepanelen, want daar is energie voor nodig en die komt meestal nog uit fossiele brandstoffen. Maar na 2 jaar zonnestroom opwekken, heb je net zoveel energie bespaard als er nodig was voor de productie van het systeem. Zonnepanelen gaan zeker 25 jaar mee; de rest van de 23 productieve jaren is elke opgewekte kWh netto milieuwinst.

Hoe zonnepanelen werken

Zonnepanelen bestaan uit siliciumplaten die licht omzetten in elektrische energie. Door een natuurkundig proces ontstaat een gelijkspanning van ongeveer 0,5 volt. Door verschillende cellen met elkaar te verbinden, wordt de spanning opgevoerd tot zo’n 24 volt. Een omvormer zorgt ervoor dat dit wordt omgevormd naar 230 volt wisselstroom.

Vier redenen om panelen te kopen

  1. Zonnepanelen kopen wordt steeds aantrekkelijker. De prijs is de afgelopen 10 jaar gehalveerd.
  2. Door zelf stroom op te wekken, word je zelf een klein energiebedrijfje. Daardoor ben je minder afhankelijk van het energiebedrijf en van import van energie uit andere delen van de wereld.
  3. Over het algemeen liggen zonnepanelen binnen een dag op je dak en het werk vindt vooral buiten plaats. Lekker overzichtelijk en weinig rommel in huis dus!
  4. Zonlicht raakt nooit op, dus je kunt eindeloos zonnestroom blijven opwekken. Zelfs als er wolken voor de zon schuiven, wekken zonnepanelen gewoon stroom op.

Meer weten over pv-zonnepanelen

Ben jij ook zo klaar met de dagelijkse reistijden?

Wij zoeken een E+W monteur, dus ben jij klaar met de dagelijkse reistijden?
Wil jij lekker in de regio Lichtenvoorde aan het werk?
Klik voor deze of één van onze andere vacatures op de button