Verwarming

Verwarming van uw huis of bedrijf

Verwarming, we vinden het zo vanzelfsprekend dat we er alleen maar aan denken wanneer de verwarming eens een keer niet werkt. Toch is er niet zomaar antwoord te geven op de vraag welke ketel of welk verwarmingssysteem het best geschikt is voor jou. Wilt je jouw woonhuis of bedrijfspand verwarmen, ben je agrariër en wil je jouw stallen verwarmen, moet er een ketel vervangen worden of is het een nieuwbouw situatie, wil je met aardgas verwarmen of wil je juist duurzaam verwarmen. Iedere situatie is uniek en heeft zo ook zijn eigen specifieke eisen en mogelijkheden.  

Maar liefst 70% van de energiekosten van een gemiddeld gezin gaat naar het verwarmen van de woning.

Redenen genoeg dus om te kiezen voor een efficiënte verwarmingsinstallatie.

Porskamp Installatietechniek is dé specialist als het gaat om het adviseren en toepassen van de beste verwarmingsinstallatie voor iedere situatie en wij zorgen er daarmee voor dat voor jou de verwarming vanzelfsprekend blijft. Heb je een storing? Dat is vervelend.  Ook dan kun je rekenen op Porskamp Installatietechniek. Onze storingsdienst staat 24 uur per dag, 7 dagen per week met raad en daad voor je klaar.

Particulier, zakelijk of agrarisch, Porskamp heeft altijd de juiste oplossing

Nieuwe CV ketel nodig?

Een nieuwe ketel moet natuurlijk optimaal passen bij uw persoonlijke situatie. Wanneer u tegen vragen aanloopt als: ‘Nefit, Remeha, Valliant of ATAG, welke ketel is het beste voor mij?’, ‘Hoeveel vermogen moet mijn nieuwe ketel hebben voor mijn woning?’ of levert de ketel genoeg warm water voor mijn gezinssamenstelling?, dan staat Porskamp Installatie techniek voor je klaar om je van deskundig, merkonafhankelijk advies te voorzien. Advies afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wensen.

Combi-HR ketels

Een behaaglijk warm huis, genieten van een heerlijk warme douche en je partner die ondertussen de afwas lekker wegwerkt? Een combiketel maakt het voor jou mogelijk. Een combiketel is een cv-ketel die warm water voor zowel de verwarming als de warmwaterkraan levert. Maar welke combiketel past het beste bij uw woonsituatie? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Douche kop tijdens gebruik

Solotoestellen, solo HR ketels

Een solo cv-ketel is een verwarmingsketel die enkel en alleen tot doel heeft jouw huis of pand te verwarmen en is een goede oplossing als er geen warm tapwater behoefte is. In veel situaties is een soloketel geschikt voor een combinatie met zonne-energie om het maximale uit jouw energiebesparing te halen. 

Warmte en warm water met zonne-energie

Genieten van en besparen met de zon!

Om water te verwarmen, is energie nodig. Meestal komt die energie uit gas of stroom. Maar waarom zou je er de zon niet voor gebruiken?

Met een zonneboiler bespaar je flink op jouw energiekosten én help je mee aan een duurzame toekomst. Omdat de zonneboiler het meeste werk doet, hoeft jouw cv-ketel minder water te verwarmen. Zo bespaar je een groot deel van de kosten voor het verwarmen van het tapwater.

Hierdoor zal met een zonneboiler ook je gasrekening flink dalen. Het geld dat je uitgeeft aan de boiler verdien je dus direct terug. Bovendien is zonne-energie milieuvriendelijk. Je draagt zo bij aan een schoner milieu.

CV ketels in cascade opstelling

Cascadeopstelling

Je wil een groot gebouw zoals een kantoor, een productiebedrijf, hotel, verzorgingstehuis, tuinbouwkas en kerk verwarmen? Dan is Porskamp jouw partner. Een cascadesysteem is een verwarmingssysteem waarbij meerdere cv-ketels parallel worden geschakeld om een groter cv-vermogen te kunnen realiseren.

Ook in gebouwen met een meer dan gemiddelde warmtebehoefte, zoals scholen en zwembaden, is een cascadesysteem veelal aan te bevelen boven andere systemen.

Warmwatertoestellen

Warm water in de badkamer en/of keuken maar geen combi-ketel? Duurt het lang voor het warme water in de keuken is of wil je graag direct kokend water uit de kraan? Dan biedt een boiler of geiser uitkomst. 

Bij een boiler wordt het warme water constant op temperatuur gehouden in het voorraadvat, waardoor je direct van warm water kunt genieten. Bij voldoende capaciteit kan een elektrische boiler meerdere tappunten tegelijkertijd verwarmen.

Een geiser biedt je onbeperkt warm water omdat het water pas wordt verwarmd als de warmwaterkraan wordt opengedraaid. Dit in tegenstelling tot een boiler, waarbij er continu warm water paraat is in een voorraadvat. Heb je een geiser of boiler nodig? Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Keukenboiler onder aanrechtblad

Radiatoren

Een gezellige zondagsbrunch met het hele gezin, een me-timemoment in de badkamer of een leuk gezelschapsspelletje met de kids in de speelkamer. Je zou het bijna vergeten, maar bij al die mooie momenten van elke dag spelen je radiatoren – zichtbaar of nagenoeg onzichtbaar – een grote rol in je comfort. Belangrijk dus, dat je de oplossingen kiest die het best bij jouw thuis en levensstijl passen. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een onzichtbare en zuinige manier om te verwarmen, waarbij de warmteverdeling erg aangenaam is.   

Een bijkomend en groot voordeel van vloerverwarming zijn de lage energiekosten. Door de veel lagere watertemperatuur, in verhouding tot de watertemperatuur bij radiatoren, is het mogelijk om een aangename kamertemperatuur in stand te houden zonder hoge stookkosten. Door de betere warmteverdeling en het lagere energieverbruik verdien je de hogere kostprijs eenvoudig terug. Ook weten of vloerverwarming voor jou een juiste keuze is? Porskamp Installatietechniek adviseert je hierin graag.

Bosch Nefit thermostaat

Thermostaten en CV regeling

Ook de beste cv-ketel werkt niet zonder de juiste thermostaat. Voor comfort en energiebesparing is een scherp zintuig nodig: hiervoor heb je een kamerthermostaat nodig. De juiste thermostaat regelt de warmte in huis op basis van wat jij voelt. Ga je voor een gebruiksvriendelijke kamerthermostaat, kies je voor een slimme thermostaat voor meer gemak en energiebesparing of wil je de thermostaat kunnen bedienen via je mobiele telefoon.

Porskamp Installatietechniek helpt je graag met het kiezen van de juiste thermostaat.

“Ieder huis, pand of hal is anders als het gaat om bouw, constructie of isolatie. Daarom is de keuze van het juiste verwarmingssysteem voor ieder gebouw maatwerk. Bij Porskamp Installatietechniek bent u gegarandeerd van de service en kwaliteit die er voor zorgt dat je er warmpjes bij zit.”

Meer weten over de verschillende verwarmingssystemen

Ben jij ook zo klaar met de dagelijkse reistijden?

Wij zoeken een E+W monteur, dus ben jij klaar met de dagelijkse reistijden?
Wil jij lekker in de regio Lichtenvoorde aan het werk?
Klik voor deze of één van onze andere vacatures op de button